"Sesiapa yang mengajak ke jalan mengerjakan sesuatu amal yang baik, adalah baginya pahala sebanyak

Sunday, June 5, 2011

PERANCANGAN PROGRAM SINAR RAMADZAN

PERANCANGAN PROGRAM KEBAJIKAN AKAN DITERUSKAN UNTUK MEMBANTU FAKIR MISKIN, IBU TUNGGAL, ANAK-ANAK YATIM, ORANG KURANG UPAYA, MUALAF BAGI MEMBANTU SERTA MERASAI KEHIDUPAN YANG SELESA SEMPENA MENJELANG RAMADHAN YANG AKAN MENJELANG TIDAK BERAPA LAMA LAGI...

PROGRAM YANG DI RANGCANG


SUMBANGAN KHAS MEMBANTU MENYAMPAIKAN BERAS FIDYAH PUASA KEPADA FAKIR MISKIN..

PROGRAM 1
- DI AWAL RAMADZAN MEMBERI SUMBANGAN BUAH KURMA KEPADA 200 KELUARAGA MISKIN YANG BERPENDAPATAN RENDAH, IBU TUGGAL, NENEK MENGAJI PONDOK.

PROGRAM 2 - DI AWAL RAMADZAN MEMBERI SUMBANGAN 10 KAMPIT BERAS DAN RM 300.00 BAGI MENYEDIAKAN BUBUR LAMBUK DI MASJID. BUBUR LAMBUK DISEDIAKAN OLEH SEORANG MAKCIK DIRUMAHNYA DAN DIAGIHKAN KEPADA PENDUDUK KAMPUNG SELEPAS SOLAT ASAR.


PROGRAM NO.3DI AWAL RAMADZAN SUMBANGAN BERAS DAN KEPERLUAN DAPUR BAGI 50 KELUARGA FAKIR MISKIN, KELUARGA BERPENDAPATAN RENDAH, ANAK YATIM DAN JUGA OKU.


KEPADA HAMBA-HAMBA ALLAH YANG BUDIMAN INGIN BERSAMA MENYERTAI PROGRAM INI..........

BOLEHLAH MENGHUBUNGI SAYA ....SAYA AKAN MENGEMASKINI MAKLUMAT TERKINI DARI MASA KE SEMASA........
EN.JAMALUDDIN BIN HASSIM 019-5414673 jamalhassim.blogspot

email : jamaluddinbinhassim@yahoo.com


Apabila Kamu Merasa Letih Kerana Berbuat Kebajikan Maka Sesunguhnya Keletihan Itu Akan Hilang Dan Kebaikan Yang Dilakukan Akan Terus Kekal.......Dan Sekiranya Kamu Berseronok Dengan Dosa Maka Sesunguhnya Keseronokan Itu Akan Hilang Dan Dosa Yang Dilakukan Akan Terus Kekal...

Saidina Ali R.A.No comments:

Post a Comment